Sunday, 29 July 2012

Buffet Ramadhan

Alhamdulillah..Semalam officemate yang baik hati belanja berbuka puasa di Philea Resort & Spa kat Ayer Keroh. Package agak mahal la RM72++ untuk dewasa. Kalau xpercaya tengok sendiri flyer ni


Time melangkah masuk sangat2 lah teruja sebab sangat cantik tempat itu. Lobby xpayah citer la.Berkilat sini sana. Jubin sangat klasik tapi moden. Kalau lah banyak duit, dah pasang kat umah jubin macam tu.haha..

Cite semula pasal makan. Masakan ala kampung tapi sangat banyak sampai xtau nak makan ape. Antara menu yang ada time aku pergi tu Ayam golek, Lamb & mushroom sauce, ketam masak merah, Ikan patin masak tempoyak, Kuzi kambing, entah la sangat banyak sampai xdapat nak ingat..
Gerai kat tepi2 pon bayak ada kambing bakar, laksa, bihun sup, tempayaki dll tapi yang paling menarik coz ade coklat terjun.haha macam budak-budak pulak.

Air pulak dah tentu resort ni kat melaka. Ape lagi tarikan utama adalah air long chan..Majority amek air ni coz kat tempat lain susah nak jumpe melainkan dekat melaka. Air Long Chan ni same je macan air berkabonat F&N dulu2 tu. Tak silap dulu sebotol 80 sen je. Kalau beli mesti makcik2 kedai bungkuskan dalam plastik. Teringat plak zaman kecik2. Kalau tolong abah jual sayur kat kebun mesti abah upah air ni. Adik2 siap panggil air sakit hidung coz kalau minum n sendawa gas naik sampai hidung.huhu
Tempat makan plak. Amat mendamaikan tempat makan dikelilingi oleh kolam buatan yang penuh dengan ikan kap. kalau budak2 mesti suka tengok ikan2 tu. Xde la mengamuk nanti. Mak ayah boleh melantak makan dengan senang hati. Maklum lah bayar mahal tu.

Rasa macam nak pergi lagi je kat situ tapi mahal..mana mampu. Jawabnye tahun depan plak la. Janji dapat merasa sudah la. Korang bleh klik kat SINI. Survey ape yang patut kat resort tu. Mana yang banyak duit tu boleh la terus book bilik kat situ. Lepas berbuka terus lepak dalam bilik. Xsilap start harga sbiji bilik dalam RM8++ tapi kalau korang nak murah book melalui agoda. Kat situ dapat murah sikit.

No comments:

Post a Comment